Web Analytics
Poorters van vestingstad grave
Vestingstad Grave organiseert mee het Fietsfeest Land van Cuijk
Poorters van vestingstad grave

Vestingstad Grave organiseert mee het Fietsfeest Land van Cuijk

23-6-2023

Stap op 8 en 9 juli op de fiets! Ontdek zelf hoe mooi het afwisselende landschap en de bijzondere bezienswaardigheden van het Land van Cuijk zijn tijdens het Fietsfeest Land van Cuijk.

Dit evenement biedt een scala aan mogelijkheden met maar liefst 14 verschillende fietsroutes, geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als ervaren fietsers. Onderweg kun je genieten van gastvrije pauzeplekken waar je kunt uitrusten of juist actief bezig kunt zijn. Bovendien kun je bij een aantal pauzeplekken profiteren van speciale Fietsfeest-aanbiedingen.

Een van de hoogtepunten van het Fietsfeest Land van Cuijk is de Historische fietsroute, die start in het hartje van Grave op de Markt. Alleen al in Grave is er voldoende te beleven met zijn rijke historie. Het historische thema wordt kracht bijgezet door de aanwezigheid van mensen gekleed in historische klederdracht en door middel van storytelling.

Tijdens het fietsfeest bewaken Poorters, gekleed in historische kledij zoals piekeniers en poortwachters, de toegang tot de Markt van de oude Vestingstad Grave. Voorbijgangers en fietsers wordt gevraagd om een toegangsbewijs in de vorm van een paspoort. Indien iemand geen paspoort bij zich heeft (wat waarschijnlijk vaak het geval zal zijn), wordt er een dagvisum verstrekt. Dit visum biedt tevens een eenmalige korting op een aankoop. Bezoekers kunnen bij de immigratiedienst of de Graafse Douane een uniek Graafs paspoort verkrijgen. Met dit paspoort kunnen ze een ontdekkingsroute volgen langs winkeltjes met leuke verrassingen.

Het Fietsfeest Land van Cuijk is een geweldige gelegenheid om de prachtige regio op de fiets te verkennen. De verscheidenheid aan routes biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar een ontspannen fietstocht met het gezin of juist een uitdagende rit voor ervaren fietsers. De pauzeplekken langs de routes zorgen voor de nodige rust en verfrissing, en de speciale Fietsfeest-aanbiedingen maken de ervaring nog aantrekkelijker.

Wil je meer informatie over het Fietsfeest Land van Cuijk en de verschillende fietsroutes? Ga dan naar www.fietsfeestlandvancuijk.nl. Hier vind je alle details die je nodig hebt om je fietsavontuur in het Land van Cuijk te plannen. Stap op 8 en 9 juli op de fiets en laat je verrassen door de schoonheid en gastvrijheid van deze prachtige regio!

© STICHTING vestingstad grave

Delen