Web Analytics

nieuwsoverzicht

Het bestuur van Vestingstad Grave wenst alle goeds voor 2023!

11-1-2023

We zitten alweer een ruime week in het het nieuwe jaar en hebben bijna iedereen een gelukkig en gezond 2023 toegewenst. Ook een moment om even terug te kijken naar 2022, waar de App 'Vestingstad Grave' het licht heeft gezien! In de App meer dan 600 pagina's met informatie, foto's, filmpjes en geluidsfragmenten. Loop eens met oortjes in de audio tour en leer over de geschiedenis van Grave of boek een stadsgids die de verhalen over Grave  nog meer kleur geven. Het komend jaar gaan we samen met de aangesloten ondernemers nog meer van ons laten horen. Dat doen we niet alleen maar samen met de vele vrijwilligers die Grave een warm hart toedragen. Wij wensen u allen heel veel plezier in 2023 en gaan u zeker ontmoeten!

De rest van de nieuwsbrief vind door op deze link te klikken: We zitten alweer een ruime week in het het nieuwe jaar en hebben bijna iedereen een gelukkig en gezond 2023 toegewenst. Ook een moment om even terug te kijken naar 2022, waar de App 'Vestingstad Grave' het licht heeft gezien! In de App meer dan 600 pagina's met informatie, foto's, filmpjes en geluidsfragmenten. Loop eens met oortjes in de audio tour en leer over de geschiedenis van Grave of boek een stadsgids die de verhalen over Grave  nog meer kleur geven. Het komend jaar gaan we samen met de aangesloten ondernemers nog meer van ons laten horen. Dat doen we niet alleen maar samen met de vele vrijwilligers die Grave een warm hart toedragen. Wij wensen u allen heel veel plezier in 2023 en gaan u zeker ontmoeten!

De rest van de nieuwsbrief vind je door op deze link te klikken: https://mailchi.mp/vestingstadgrave.nl/nieuws-update-jan23

Het Bestuur van
Stichting Vestingsstad Grave, Hoofdstad van het Cuijkse Land.

Alle grote (vergunningplichtige) evenementen op de Vestingstad Grave App en website.

4-11-2022

Samen met Stadje aan de Maas werken wij aan een goed en actueel overzicht van grote en kleine evenementen in Grave. Alle toeristische activiteiten worden gepubliceerd op de website www.beleefhistorischgrave.nl deze wordt bijgehouden door het team van Stadje aan de Maas. Op hun website vind je veel informatie van Graafse winkeliers en ondernemers. Zo ook wanneer de winkels open zijn en welke activiteiten nog meer dan de hele grote events gepland zijn in Grave. Vestingstad Grave zal zorg dragen dat alle grote evenementen zichtbaar zijn in de Vestingstad Grave App en website. Zo zitten werken we samen aan het ontsluiten van informatie voor toeristen, inwoners en ondernemers in Grave.

www.beleefhistorischgrave.nl
www.stadjeaandemaas.nl
www.vestingstadgrave.nl

App Vestingstad Grave officieel geopend!

29-8-2022

Met een druk op de knop door wethouder Maarten Jilisen en het oplaten van tientallen ballonnen werd de App Vestingstad Grave officieel geopend. Winnaar van de balonnenwedstrijd was José Hietkamp uit Kilder. Het dorpje ligt vlak bij Doetinchem en was tevens landingsplek van één van de ballonnen. De boodschap onder aan het ballon 'Groeten uit Grave en je moet daar zijn omdat.. Grave een geweldige stad is vol verhalen... kwam van genodigde en tevens raadslid Jochem Jacobs.

Stichting Vestingstad Grave brengt een update 1.1.4 uit!

2-8-2022

Aan de App van Vestingstad Grave wordt continue gewerkt! Wij zijn erg verheugd met deelname van Graafse ondernemers, waardoor we telkens meer informatie kunnen plaatsen met meer functionaliteiten. Vanaf heden staan alle parkeerplaatsen in de App, worden evenementen getoond en kunnen de honderden foto's met één klik ook vergroot worden. De nieuwe update komt automatisch in jouw smartphone of door de App eerst te verwijderen en nog eens te downloaden uit de App Store. Veel plezier!!

Wandelingen door Grave met Stadsgids

13-6-2022

De maanden juni, juli, augustus en september kunnen geïnteresseerden elke dinsdag- en zaterdagmiddag met een gids mee door Grave. Een stadsgids vertelt vanaf 14:00 uur over de historie van het vestingstadje. Deze wandelingen beginnen bij TIP in het oude stadhuis aan Hoofdwagt 2. Deelname kost 4,50 euro, kinderen tot 12 jaar gratis. Reserveren kan telefonisch via 0486-870067 of via de mail: info@gravetoerisme.nl. TIP (Toeristisch Informatie Punt) is geopend van 10:00 tot 16:00 uur. 

Wandel-App Vestingstad Grave van start

10-6-2022

Vestingstad Grave nu ook digitaal te bezoeken

Grave, de meest belegerde vestingstad van Nederland, is per 1 juni 2022 ook digitaal te bezoeken. Bezoekers kunnen het eeuwenoude stadje aan de Maas, de toegangspoort van de nieuwe gemeente Land van Cuijk, ontdekken met behulp van een wandel-app, een digitale audiotour via mobiel of tablet. Daarvoor is een speciale, gratis te downloaden app samengesteld, die de bezoeker zelfstandig langs tientallen bijzondere gebouwen en locaties leidt en het verhaal vertelt dat daarbij hoort.

Vestingstad Grave is zó vaak veroverd en belegerd dat het een klein wonder is dat er nog zoveel moois van over is. Na iedere oorlog krabbelde Grave weer op en kwamen de authentieke straatjes opnieuw tot leven, omringd door eeuwenoud militair erfgoed zoals het Arsenaal en De Hampoort. De Gravenaren willen die historie, de schoonheid van Grave en ook de Brabantse gezelligheid graag delen.  Daarom heeft een werkgroep van de Stichting Vestingstad Grave de afgelopen maanden de nieuwe app ‘Vestingstad Grave’ samengesteld, die nu gratis beschikbaar is in de App Store van Apple en in Google Play.

Met de mobiele telefoon in de hand wandelt de bezoeker op aanwijzingen van de app, die volledig gps gestuurd is, langs tientallen monumenten en bijzondere locaties in het stadje. Het telefoonscherm toont een 3D-plattegrond met meer dan 50 drukpunten die het verhaal van de vestingstad Grave vertellen met audiofragmenten, foto’s en achtergrondinformatie.  Er is zelfs een  historische wandeltocht geïnstalleerd, waarbij je beeld krijgt van de huidige- en de historische situatie van allerlei mooie plekjes in Grave.

De vestingstad wimpels zijn volop vergrijgbaar

31 mei 2022

Grave heeft de traditie bij bijzondere festiviteiten de rood-gele Graafse vlag buiten te hangen. Sinds dit jaar is er ook een speciale wimpel met daarop de tekst; 'Vestingstad Grave - Hoofdstad Land van Cuijk'. Met een knipoog naar het verleden tonen Graafse inwoners deze vlag met wimpel tijdens deze dagen. 
Er zijn twee soorten verkrijgbaar:

  • De Prinsenwimpel, afmetingen 20 x 140 cm (kleur oudblauw met witte opdruk), deze kost € 15,00
  • De Koningswimpel, afmetingen 25 x 250 cm (kleur oudblauw met witte opdruk), deze kost € 25,00

De eigenaren van deze wimpels steunen de Stichting en worden automatisch lid van 'Stedelingen Hoofdstad Land van Cuijk' en daarbij op de hoogte gehouden van activiteiten.

Bestellen? Stuur een mailtje met naam en adres naar stadpersbureau@hoofdstadlandvancuijk.nl

Vestingstad Grave gestart met ludieke actie

27 mei 2022

Velen hebben het wel meegekregen in het landelijke en regionale nieuws. De zelfstandigheid van de Gemeente Grave hield per 1 januari op en de stad ging over naar de nieuwe Gemeente Land van Cuijk. Op een ludieke wijze hebben enkele Gravenaren met tromgeroffel en vlagvertoon, op datzelfde moment de Vestingstad Grave uitgeroepen als de Hoofdstad van 't Cuijkse Land. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven, blijkt uit de velen overigens positieve reacties. Het verhaal en de historie over de vestingstad Grave zal dan blijven voortbestaan in ludieke acties en in de App die door de Stichting Vestingstad Grave ontwikkeld is.

De oorkonde met zegel is voor liefhebber in beperkte voorraad verkrijgbaar.

Bestellen? Stuur een mailtje met naam en adres naar stadpersbureau@hoofdstadlandvancuijk.nl

Eigen monumentale woning in de App

30 mei 2022

Het is vanaf heden ook mogelijk om jouw eigen historische en of monumentale woning een plaatsje te geven in de app. Daarbij is het ook mogelijk om alle historische informatie te vermelden over het pand, de locatie en de families die er in gewoond hebben. het pand wordt dan nauwkeurig nagetekend en is dan ook in de App aanklikbaar.

Informeer bij Stichting Vestingstad Grave naar de mogelijkheden, door een mailtje te sturen naar secretaris@hoofdstadlandvancuijk.nl

© STICHTING vestingstad grave

Delen